Monthly Archives: prosinac 2015

Savjetovanje o održivom razvoju sliva rijeke Save i utjecaju klimatskih promjena na ovaj prostor

Održano je peto Savjetovanje o rijeci Savi koje je, 03. i 04.12.2015., okupilo preko 150 stručnjaka u prostoru Ministartsva prometa, pomorstva i infrastrukture, Prisavlje 14. Ovo peto Savjetovanje organizirano je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Inicijativa predvođena organizacijskim odborom i udrugom SLAP zadala si je cilj okupljanja stručne javnosti jednom godišnje na Savjetovanju, kako bi raspravljali o problematici rijeke Save. Fokus prvog Savjetovanja je bio vezan uz projekt „Zagreb na Savi“ te praćenje njegovog razvoja kojim će se definirati uređenje Save od granice Hrvatske sa Slovenijom do Siska. Uz pomoć Savske komisije i ostalih članova organizacijskog odbora uspjeli smo sljedeća Savjetovanja ojačati širim pogledom na sliv, a posebice međunarodnom komponentom gdje već tradicionalno imamo izlaganja iz svih država sliva rijeke Save. Savjetovanjima smo pridonjeli umrežavanju i razmjeni informacija među dionicima te jačanju suradnje struke, vladinih i nevladinih institucija koje se bave problematikom.

Ovo peto Savjetovanje o Savi posvećeno je održivom razvoju sliva rijeke Save i utjecaju klimatskih promjena na ovaj prostor.

U nastavku možete naći Program i Zaključke:

Program 5. Savjetovanje_o Savi

5. Savjetovanje o Savi – Zaključci

Hrvatski zavod za zapošljavanje raspisao je natječaj za dodjelu sredstava iz EU fondova za zapošljavanje mladih do 29 godina prema programu „ EU za mlade“.
Udruga SLAP podnijela je zahtjev za 4 djelatnika na radno mjesto „stručni suradnik/ca za pripremu EU projekata“.
Nakon što nam je zahtjev odobren raspisali smo natječaj i nakon dvjestotinjak zaprimljenih životopisa odabrali smo četvero za koje smo smatrali da će svojim radom doprinijeti razvoju SLAP-a.

Mladi zaposlenici će biti u potpunosti financirani od HZZ-a preko fonda Europske unije!