Sudjelovanje SLAP-a u sklopu studijskog posjeta delegacije Komisije za rijeke Chu i Talas slivu rijeke Save i Savskoj komisiji

U okviru GEF-UNDP-UNECE projekta “Enabling transboundary cooperation and integrated water resources management in Chu and Talas River Basins”, u periodu 2-7.5.2016.  organiziran je studijski posjet delegacije Komisije za rijeke Chu i Talas slivu rijeke Save, tj. Savskoj komisiji. Cilj posjeta je upoznavanje sa radom Savske komisije i razgovor o mogućnostima suradnje dvije komisije.

U sklopu programa, 4.5.2016., od 14 do 16 h, u hotelu “Arcotel Allegra” u Zagrebu, održan je sastanak sa institucijama i organizacijama – partnerima Savske komisije iz nevladinog, akademskog i poslovnog sektora, sa ciljem da se, kroz neformalni razgovor, gostima iz Azije prikaže kako partnerske organizacije vide proces suradnje koji se odvija kroz Savsku komisiju i svoje sudjelovanje u radu Komisije, kakva su njihova iskustva iz tog partnerstva, koje su mogućnosti za daljnje unapređenje suradnje. Na sastanku su sudjelovali predstavnici SLAP-a, gospodin Zlatko Blažević, tajnik i članovi predsjedništva udruge SLAP, gospođa Božena Tušar i gospodin Željko Novaković. Sastanku je prethodio posjet Zagrebačkim otpadnim vodama gdje je organiziran obilazak Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Zagreba.

Nacrt programa posjeta i sastav delegacije nalaze se u prilogu.

Chu-Talas Water Commission_Sastanak sa partnerima_Nacrt dnevnog reda 4.5.2016.

Study Tour to the Sava River Basin for the Delegation of the Chu-Talas Water Commission – Delegation List

Study Tour_Chu-Talas Water Commission_Draft Programme

Comments are closed.